Hur går det till?

Hur går det till?


Vi tar kontakt med dig via den e-postadress eller det telefonnummer som du har uppgivit.

 

Du behöver kunna styrka vilka kunskaper / erfarenheter du har. På vår båt - som är över 12 m lång / 4m bred krävs som lägst kustskeppare/ skepparexamen. Detta är ett myndighetskrav. Dessutom kräver vi som båtägare att ni har erfarenhet och vana vid liknande båtar. Observera att alla hyrestagare måste legitimera sig. Uppgiftslämnande av personnummer på hyrestagaren är obligatoriskt vid bokning.

 

Vi kan även fråga dig om vilka ni är som kommer att vara ombord samt vart ni tänk segla / åka. Observera att inga husdjur/pälsdjur är tillåtna p.g.a. allergi inom familjen. Rökning är inte heller tillåten.

 

Båten uthyres för användning endast inom Stockholms skärgårds farvatten, dvs mellan Arholma och Landsort och ut mot Svenska Högarna. Resor utanför detta område behöver godkännas av oss som ägare då det ställer speciella krav på både skeppare och båt.


När vi kontrollerat att alla förutsättningar stämmer, bekräftar vi din bokning genom ett e-postmeddelande. Du får då en bokningsbekräftelse, ett hyreskontrakt samt information om hur du går vidare.

 

Hyreskontraktet undertecknar ni och returnerar till oss. I samband med detta betalas 35% av hyreskostnaden i förskott som handpenning. Så snart handpenningen är inbetald så är bokningen bindande. Betalningsmetod enligt ö.k. (Banköverföring, Swish eller faktura)

Resten av betalningen görs 4 veckor innan hyrestidens början.

 

Oturen kan vara framme så att ni behöver avboka p.g.a. att ni eller någon i sällskapet blivit sjuk. Ni kan då få en viss hjälp genom ert försäkringsbolag samt ett läkarintyg. Detta beror lite på vilken skada man har samt vilket avtal/ försäkring man har så vårt tips är att kolla detta med ert försäkringsbolag.

 

Vår båt är helförsäkrad under hyresperioden. Detta ingår i hyran. Du måste emellertid deponera ett belopp, som motsvarar försäkringens självrisk. När du lämnar tillbaka båten i samma skick, som när du fick den, återbetalar vi hela depositionsbeloppet till er som hyrestagare. Först när du hämtar båten lämnar du depositionsbeloppet. OM något skulle uppstå under uthyrningen så kan depositionen tillfalla båtägaren. Mer om detta finns reglerat i hyreskontraktet.

 

Säkerhetsutrustning, köksutrustning, m.m. ingår i hyran. Generellt kan sägas att du får båten med samma utrustning som när vi själva är ute med båten.

 

Hyrestiden går normalt från söndag kl 16.00 till söndag kl 12.00 men avvikelser kan förekomma. Det kan finnas undantag. Om så är fallet specificeras detta skriftligen. Båten är fulltankad och nystädad vid utlämning och lämnas tillbaka fulltankad och nystädad. Det finns några sjömackar i närheten (5-10nm från hamnen). Full tank vid närmaste sjömack och kortaste väg till återlämnande gäller. Vi går igenom förväntningar och instruerar er om vad som gäller i samband med att ni kvitterar ut båten.  

 

Då ni hämtar ut båten gör vi tillsammans en inspektion av båten och alla dess inventarier. Eventuella brister skall påpekas och helst avhjälpas innan ni seglar iväg. Är inte det möjligt skall de noteras i besiktningsprotokollet. Det är för sent att påpeka eventuella fel när man kommer tillbaka och dessutom kan man då bli ersättningsskyldig för skador som någon tidigare hyresgäst är ansvarig för.

 

Skulle något gå sönder (som du inte enkelt kan fixa själv) när ni är ute på sjön skall du inte gå till närmaste hamn och åtgärda felet på egen bekostnad för att sedan begära ersättning när ni kommer tillbaka. (Det gäller även om ni själva orsakat felet). Skulle något inträffa skall du istället kontakta oss som båtägare och begära assistans eller instruktion om vad ni skall göra. När du kvitterar ut båten får ni aktuell information om hur du kan nå oss för hjälp om det skulle behövas.

 

Eventuella krav från dig på ersättning för stillestånd och/eller egna kostnader p.g.a. brister hos båten kommer inte att godkännas om inte vi som båtägare först fått möjlighet att åtgärda bristerna när de upptäckts. Du skall inte heller räkna med att kunna avräkna eventuella krav från båtägarens sida om ersättning för skador som du eller besättningen åsamkat båten mot brister hos båten som du åtgärdat under seglingen eller anmäler först vid återkomsten till hemmahamnen.

 

Kom ihåg att du som hyrestagare är ansvarig för båten under hela hyrestiden och att den framförs i enlighet med gällande sjöfartsregler.

 

Priserna är per vecka - även om båten inte kan nyttjas av hyrestagare under hela perioden. Två veckor eller mer i följd ger rabatt.

 

Lågsäsong

 

1 vecka - 19.000kr

 

2 veckor - 16.000kr

 

3 veckor eller mer - kontakta oss


 

Högsäsong:

 

1 vecka - 29.000kr

 

2 veckor - 24.000kr


3 veckor eller mer - kontakta oss

 
Angående Covid19


Vi som hyr ut båten är måna om att inte bidra till smittspridning. Därför vidtar vi försiktighetsåtgärder som vi tillsammans tar ansvar för att efterleva.


  • Om någon i besättningen uppvisar symptom - stanna hemma
  • Vi kommer att använda desinfektionsmedel ombord på ytor såsom handtag, knappar, toa, kök m.m.
  • Vi har en ozongenerator i beredskap (som enligt vissa rön effektivt dödar virus) Läs mer på följande länk.
  • Håll avstånd och visa aktsamhet i Stockholms skärgård vid besök i gästhamnar, och följ Skärgårdsstiftelsens rekommendationer.

 

 

 

 

Sunquest är en engelsk kvalitetsbåt. Den är konstruerad av John A Bennet, samma som har konstruerat Princess, Fairline, Azimut m.fl.

KONTAKTA OSS

+46-(0)767 94 40 71

GÖR BOKNINGSFÖRFRÅGAN


Se om båten är ledig då det passar dig. Skicka en förfrågan till oss med era önskemål så återkommer vi så snart det går.